18 Mart 2016 Cuma

Teknoloji geri gidiyor


Pokeimam’ı hatırlayan var mı? İstediğiniz takımın formasını giydirip tekme tokat giriştiğiniz flash animasyonunu sevmeyen? Daha da geri gidiyorum, hellori hazretlerinin mahlukatı böcek masalını dinlerken anlatıcının azıcık koyverip toparlandığı an sizce de unutulmaz değil midir? ............ Kendi PC’sine gif animatör yükleyip de kendi gifini yapan da mı yok? OK. O zaman teknoloji çok iyi, süper, devam edin. KİB BYE.

Facebook’un göğsünü gere gere seyrettirdiği 360 derecelik videolar sanki hiç yokmuşçasına, hala uyduruk kaydırık hareketli fotoğrafların bu kadar iş yapmasına anlam vermek güç. Öyle ki, “yeni trend” adı altında anime gifler dünyanın en zor işiymiş gibi bütün tasarım konferanslarının ana maddesi olarak gözümüze sokuluyor. Adam gibi bir animasyon yaptırmaya kalkışmak, reklamveren tarafında ateş pahası. Mutfakta ise doğru düzgün iş yapıp zamanında teslim eden adam arayışı 404 veriyor.  

Hal böyle olunca çok çalışmayı sevmeyen ve mümkünse kendini göstereceği işleri ön planda tutup hatalarını başkalarının üzerine yıkmasıyla ünlü sevgili Y kuşağından iyice yıldım. Teknolojiden korkan ve her şeyi gözünde büyüten ama "illa ki ben yöneticem ama yapmıycam" diyen X kuşağının yarattığı bir balonsa bu o zaman daha da yıldım. Beklenen mesih gelip caps, animated gif, motion ve benzeri çok teknolojik sandığınız her şeyin artık free ve online yapıldığını dünyaya haykırsın istiyorum. Kendi cep telefonlarımızda indirdiğimiz applerle tipimizi, sesimizi, çevremizi, her şeyiyle editlediğimiz bu dünyada üç kuruşluk işler için istenen bütçeleri biri açıklasın.


Birisi taşın altına elini koysun. Ya da bunla eğlenin, bu size iyi gelir.

Hiç yorum yok: